[MT Zrt.] A Torkos Csütörtök remek alkalom arra is, hogy egy kirándulással összekötve látogassunk meg eddig távoli célpontnak tartott vendéglátóhelyeket és próbáljunk ki gasztronómiai csemegéket.
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó szerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazószerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.
Használja ki ezt a lehetőséget, és lakjon jól a 'csatlakozott éttermek' menüpontban található vendéglők bármelyikében, amelyek február 7-én 50 %-os kedvezményt biztosítanak a'la carte-, vagy "Torkos Csütörtök-menü" kínálatukból (előző évek tapasztalata alapján érdemes a kiszemelt éttermekben előre telefonon, vagy e-mailben helyet foglalni).
Torkos Csütörtök 2008 helyek listája
a Vendéglátóhely.hu-n.
Kapcsolódó hírek: